archief okt. 2011 – maart 2013

Een Droom Later

Persbericht 3

“Een droom later”

De jeugdgroep van “Onderlinge Vriendschap” neemt het publiek met het toneelstuk “Een droom later” mee naar de middelbare schooltijd. Op een luchtige en eigentijdse manier tolkt de jeugdgroep onderwerpen zoals pesten,liefde, omgaan met groepsdruk. Het is een echte familievoorstelling. Geschikt voor jong en oud.  
Dus neem lekker de hele familie mee en geniet van het toneelspel en van het verhaal.  
Het verhaal draait om het leven van Marieke. Marieke is een doorsnee leerling. Toch is ze een buitenbeentje vergeleken met de andere meiden in de klas. Misschien omdat ze meer leest? Omdat ze te serieus is? Of misschien omdat ze eigenlijk niet echt vriendinnen heeft in de klas. Kortom; een perfecte pispaal voor de anderen dus. Van de jongens heeft ze ook weinig last. Ze zien haar niet echt staan. Dat de populaire jongens het goed met de leukste meiden kunnen vinden laat zich raden. Maar Marieke kan zich er niet druk om maken. Wanneer de groep op werkweek (schoolkamp) gaat komt Marieke in de slaapzaal van Anouk, Mariëlle en Liesbeth te liggen. De drie leukste meiden van de klas die hun tijd besteden aan make-up, kleding en jongens. Natúúrlijk heeft Anouk verkering met Chris, het lekkere stuk. Marieke houdt zich daarentegen meer bezig met lezen en haar huiswerk. Ondanks haar vreemde rol binnen de groep weet ze zich prima te redden. Totdat één van de jongens uit de klas ineens een oogje op haar lijkt te hebben.

Meer verklappen we niet. Wil je weten hoe dit verhaal verder gaat? Kom dan kijken op vrijdag 22 maart of zaterdag 23 maart a.s. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in ’t Wapen van Wanroij en de entreeprijs is 5 euro.

Ook dit jaar kent de jeugdgroep 2 debutantes, oftewel twee nieuwe leden die voor de eerste keer op de buhne staan. Om ze alletwee te kunnen  zien moet  je echter beide avonden komen kijken. Julia Verheijen en Renee Hendriks spelen namelijk dezelfde rol. Julia staat vrijdagavond op de planken. Dit wordt een extra leuke en spannende dag voor haar omdat ze dan ook jarig is. Renee Hendriks speelt dezelfde rol maar dan op de zaterdagavond.  Dit mag je toch niet missen. Dus kom kijken.

Wellicht krijg je dan zelf ook zin om bij de jeugdgroep te komen. Mocht dit zo zijn en zit je in groep 8 van de basisschool of hoger en ben je niet ouder dan 18, neem dan contact op met de leiding via de website van onze vereniging www.onderlingevriendschap.nl. Daar kun je ook ons promofilmpje zien om alvast in de stemming te komen en kun je ook facebook-vriend worden van onze club. 
Ben je ouder dan 18 dan kun je natuurlijk ook lid worden van de volwassenengroep! Ook daar zijn nieuwe leden meer dan welkom!

Persbericht 2

“Een droom later”

Het is al weer bijna 12 jaar geleden dat de Jeugdgroep van Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” is opgericht. Dit initiatief is gestart om de jeugd enthousiast te maken voor het toneel en door te laten stromen naar het volwassenentoneel. In 2001 zijn Henk Nabuurs, Ria Klomp en Jeroen Verhoeven begonnen met het uitnodigen van een groep, om wat simpele oefeningen te doen. Dit alles om de jeugd de belangrijkste aspecten van de toneelervaringen bij te brengen. Na een paar weken, een aantal van deze elementaire oefeningen gedaan te hebben, kwam al snel de behoefte om een echt stuk ten tonele te brengen. In 2001 zijn we gestart met het instuderen van het stuk “Hassie Ben Bassie”. Na deze ervaring was alles duidelijk: Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” is rijp voor een jeugdgroep! Inmiddels hebben we jeugdleden uit Sint Anthonis, Sint Hubert en Haps. Daarom kunnen we met enige trots zeggen dat we in de regio een uniek initiatief hebben, genaamd het jeugdtoneel!

Vanaf het eerste succes hebben we ieder jaar een fantastisch stuk ten tonele gebracht. De eerste twee stukken waren met name jeugdstukken en qua verhaal redelijk kinderlijk. Al snel ontstond bij de spelende jeugdleden, die in de leeftijd tussen de 12 en de 18 zitten, behoefte aan soortgelijke toneelstukken die door de  volwassengroep werden gespeeld. We zijn toen overgestapt naar jongerenstukken waardoor de uitvoeringen echte familievoorstellingen zijn geworden. Stukken die ook voor de broertjes en zusjes, de ouders en opa’s en oma’s maar ook voor de klasgenoten en vrienden leuk zijn om naar te kijken. 
Het stuk dat de jeugdgroep dit jaar op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart gaat uitvoeren heet “Een droom later”. Dit is in het bijzonder een stuk waar elke tiener en ex-tiener zich in zal herkennen.

Het stuk neemt ons namelijk mee naar de middelbare schooltijd. Een tijd waar je als tiener te maken krijgt met zaken als pestgedrag, erbij horen, verliefdheden, uiterlijk, etc. Het verhaal draait om het leven van Marieke. Marieke is een doorsnee leerling. Toch is ze een buitenbeentje vergeleken met de andere meiden in de klas. Misschien omdat ze meer leest? Omdat ze te serieus is? Of misschien omdat ze eigenlijk niet echt vriendinnen heeft in de klas. Kortom; een perfecte pispaal voor de anderen dus. Van de jongens heeft ze ook weinig last. Ze zien haar niet echt staan. Dat de populaire jongens het goed met de leukste meiden kunnen vinden laat zich raden. Maar Marieke kan zich er niet druk om maken. Wanneer de groep op werkweek (schoolkamp) gaat komt Marieke in de slaapzaal van Anouk, Mariëlle en Liesbeth te liggen. De drie leukste meiden van de klas die hun tijd besteden aan make-up, kleding en jongens. Natúúrlijk heeft Anouk verkering met Chris, het lekkere stuk. Marieke houdt zich daarentegen meer bezig met lezen en haar huiswerk. Ondanks haar vreemde rol binnen de groep weet ze zich prima te redden. Totdat één van de jongens uit de klas ineens een oogje op haar lijkt te hebben.

Meer verklappen we niet. Wil je weten hoe dit verhaal verder gaat? Kom dan kijken op vrijdag 22 maart of zaterdag 23 maart a.s. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in ’t Wapen van Wanroij.

Wellicht krijg je dan zelf ook zin om bij de jeugdgroep te komen. Mocht dit zo zijn en zit je in groep 8 van de basisschool of hoger en ben je niet ouder dan 18, neem dan contact op met de leiding via de website van onze vereniging www.onderlingevriendschap.nl. Ben je ouder dan 18 dan kun je natuurlijk ook lid worden van de volwassenengroep! Ook daar zijn nieuwe leden meer dan welkom!

Persbericht 1

Beste toneelvrienden,
Binnenkort is het weer zover; de jaarlijkse uitvoering van de jeugdtoneelgroep “Onderlinge Vriendschap”. 
Op 22 maart en 23 maart 2013 zal het toneel van het Wapen van Wanroij omgetoverd zijn in het decor van een ware middelbare school.
Een groep met enthousiaste jongeren heeft de afgelopen maanden een eigentijds toneelspel voor jullie ingestudeerd, met daarin thema’s zoals pesten, liefde en je eerste zoen.
De voorstelling zal beide avonden om 20.00u van start gaan. 

Marieke is een doorsnee leerling. Toch is ze een buitenbeentje vergeleken met de andere meiden in de klas. Misschien omdat ze meer leest? Omdat ze te serieus is? Of misschien omdat ze eigenlijk niet echt vriendinnen heeft in de klas. Kortom; een perfecte pispaal voor de anderen dus. Van de jongens heeft ze ook weinig last. Ze zien haar niet echt staan. Dat de populaire jongens het goed met de leukste meiden kunnen vinden laat zich raden. Maar Marieke kan zich er niet druk om maken. Wanneer de groep op werkweek (schoolkamp) gaat komt Marieke in de slaapzaal van Anouk, Mariëlle en Liesbeth te liggen. De drie leukste meiden van de klas die hun tijd besteden aan make-up, kleding en jongens. Natúúrlijk heeft Anouk verkering met Chris, het lekkere stuk. Marieke houdt zich daarentegen meer bezig met lezen en haar huiswerk. Ondanks haar vreemde rol binnen de groep weet ze zich prima te redden. Totdat één van de jongens uit de klas ineens een oogje op haar lijkt te hebben.


Foto’s “Daar gaat de bruid”

De foto’s van het afgelopen stuk staan op de website zie foto’s

Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” uit Wanroij speelt voor u het stuk “Daar gaat de bruid”

In het weekend van 26,27 en 28 oktober aanstaande spelen de bovenstaande spelers voor u de klucht “Daar gaat de bruid”. Alle avonden starten om 20.00 uur in ’t Wapen van Wanroij.

“Daar gaat de bruid” is een Engelse komedie van Cooney en Chapman. Dit stuk is zoals voorgaande jaren door regisseur Marianne Weterings ingestudeerd met de spelers. Dit jaar zullen er naast de vertrouwde gezichten, enkele spelers net overgekomen van de jeugd voor u verschijnen, en tevens zal er een nieuw lid op toneel te zien zijn.

We zijn allen te gast op het feest ter ere van het huwelijk van Judy Westerby, alleen… dat huwelijk laat nog even op zich wachten. Wees gerust, alles is geregeld, nu ja… alles… We wachten enkel nog even op de heer des huizes, een ietwat overwerkte man, die nog snel een paar dingen in orde moest brengen alvorens de hele familie naar de kerk vertrekt. Algauw wordt echter duidelijk dat die man net iets meer met zijn werk begaan is dan met de dingen die, ter ere van het huwelijk van zijn dochter, die dag rondom hem gebeuren.

Kom zeker op een van deze dagen naar ’t Wapen van Wanroij, want dit mag u zeker niet missen.

Daar gaat de bruid wordt vertolkt door Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap”

Op 26,27 en 28 oktober 2012 speelt toneelvereniging Onderlinge Vriendschap de klucht “Daar gaat de bruid”. In het ouderlijk huis van bruid Judy Westerby loopt, op wat de mooiste dag van haar leven moet worden, alles mis. Maar wat kan u als toeschouwer verwachten?

Tijdens de voorstelling van deze klucht maakt u kennis met diverse excentrieke persoonlijkheden. Zo zal u kennis maken met de vader van de bruid. Uitgerekend op de ochtend krijgt hij een reclamepop thuisbezorgd voor het nieuwste merk bh’s, dat hij moet promoten. Deze pop zal voor hilarische momenten op het toneel zorgen. De vriendelijke maar iets wat verwarde opa van de bruid, doet ook zeker een duit in het zakje.

Ook maken we kennis met Polly, die een behoorlijke dosis roet in het bruiloftseten gooit. Bent u nieuwsgierig geworden, kom dan zeker op 26,27 of 28 oktober naar het Wapen van Wanroij om deze excentrieke persoonlijkheden en de andere personages te bekijken. Alle avonden zullen om 20.00uur starten.

Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” speelt voor u, “Daar gaat de bruid”

Toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” heeft reeds maanden lang gerepeteerd op de klucht “Daar gaat de Bruid”. Het stuk is geschreven door Ray Cooney en John Chapman. Na het succesvolle stuk “Alfred en Albert” in het afgelopen seizoen is toneelvereniging “Onderlinge Vriendschap” zeer hoopvol gestemd voor de komende uitvoering. “Onderlinge Vriendschap” verwacht dat deze klucht het publiek wederom zal aanspreken.

Over de inhoud kan worden aangegeven dat de dochter van een druk bezet Engels zakenman gaat trouwen. Het zou een fantastische bruiloft kunnen worden; aan alles is gedacht…. maar toch kan een onverwachte verschijning alles in het honderd sturen!

Deze klucht zal drie maal voor u als publiek gespeeld worden, op 26,27 en 28 oktober 2012 in ’t Wapen van Wanroij.

Foto’s Dag voor onze Kay.

Zondag 23 september hebben gaan we, naast vele anderen, ook met Toneelvereniging Onderlinge Vriendschap inzetten voor “Dag voor onze Kay”. Op deze benefietmiddag in Wanroij zijn alle registers opengetrokken om een ziek kind te helpen naar een betere toekomst. 

Toneelvereniging heeft voor deze middag een leuke actie bedacht om Kay en zijn familie te kunnen helpen.. Iedereen bedankt voor uw bijdrage!

Daar gaat de Bruid.

Op 26, 27 en 28 oktober spelen wij de komische klucht “Daar gaat de Bruid…” Met het onderstaand filmpje kunt u uw lachspieren alvast trainen voor een van de drie uitvoeringen, want dat is wel gewenst! Binnenkort meer nieuws.

Terugblik: En? hoe voelen wij ons vandaag?

Traditiegetrouw vond tijdens het laatste weekend van maart de toneeluitvoeringen van de Jeugdgroep van Onderlinge Vriendschap plaats.

Dit jaar was het podium omgebouwd tot een echt ziekenhuis door de trouwe decorbouwers en materiaalverzorgers van de vereniging. De twee klinisch ogende kamers van het noodlijdende ziekenhuis maakten  dat het publiek de hele avond geboeid zaten te kijken naar hetgeen zich allemaal op het toneel afspeelde. De scene’s en dialogen sprongen van de ene kamer naar de andere waardoor er hele grappige situaties en aparte woordspelingen ontstonden.

De Italiaanse maffiabaas (Mart van den Boom)  en zijn Hagenees  hulpje Lola (Mayonie Oosterhof) gebruikten het ziekenhuis als dekmantel voor allerlei louche praktijken.  Zijn vrouw (Lian Vervoort) had meer oog voor  verpleger Bart (Nick Hendriks). Deze was op zijn beurt weer meer geinteresseerd in de dochter van de maffiabaas (Teuntje van Lanen).  Zuster Nienke (Iris Vervoort) en zuster Debbie (Jaqueline Knol) waren beiden meer geinteresseerd in dokter Simon, hoewel zuster Debbie elke man eigenlijk wel leuk vond. Dokter Simon (Thijs Vercammen) was geïnteresseerd in elke vrouw maar vooral in het geld van Baronesse van Essen tot Sint Pancras (Lieke Hendriks) die zich voor de lol en tegen de verveling liet opnemen in het ziekenhuis.  Deze gegevens leidde tot bizarre situaties en hilarische personages. De grote vraag aan het eind was wat de klusjesman nu de hele tijd uitvoerde en waarom hij zo op de rechercheur (Edwin Jans) leek die zich ook ietwat verdacht gedroeg. De mannen van het licht en geluid (Gerard Strijbosch en jeugdlid Jenne) zorgden er weer voor dat alles goed te zien en te horen was.

Kortom het was weer een hele geslaagde uitvoering van de jeugdgroep onder leiding en regie van twee oudleden van de Jeugdgroep Frank van den Hoogen en Thijs Jozephs. Een uitvoering die niet alleen bestemd was voor de jeugd.  Het was een toneelstuk dat ook voor de volwassenclub een uitdaging zou zijn geweest om te spelen. Bekijkt u hier nog eens de foto’s. Mocht u soms denken dat de jeugd alleen jeugdstukken speelt dan moet u de volgende keer toch eens komen kijken. Als u niet geweest bent dan hebt u heel wat gemist. Noteer daarom in uw agenda voor volgende jaar dat het één na laatste weekend van maart de jeugdgroep opnieuw ten tonele zal verschijnen.

Wil je zelf meespelen en ben je tussen de 12 en de 16 kijk dan eens verder op onze site en meldt je aan als lid of kom een keer kijken.  Binnenkort organiseert de jeugdgroep weer inloopavonden. Nadere informatie hierover volgt nog.


Ben je ouder dan 16 en wil je bij de volwassenclub dan kan dit natuurlijk ook. De volwassengroep speelt traditiegetrouw het laatste weekend van oktober.

En? hoe voelen wij ons vandaag?

Over een aantal weken is het weer zover! Dan speelt de jeugdgroep van toneelvereniging ‘Onderlinge Vriendschap’ het zeer komische stuk “…En? Hoe voelen wij ons vandaag?”.

In het ziekenhuis van Dokter Simon gaat niets zoals hij wil. Hij heeft twee bijzondere patiënten die het hele ziekenhuis op stelten zetten. In de ene kamer een maffiabaas die pijn heeft aan zijn lurven. In de andere kamer Baronesse van Essen tot Sint Pancras die eigenlijk niks mankeert en zich graag in de watten laat leggen. Dan heb je nog het personeel dat niet van elkaar af kan blijven. Bovendien staat het ziekenhuis aan de rand van faillissement. Dit alles bij elkaar zorgt voor bizarre situaties en hilarische personages.

De voorstellingen worden gehouden in ‘t Wapen van Wanroij’ op 30 & 31 maart om 20:00 uur, zorg er dus voor dat u één van de twee dagen vrij houdt.

Alfred en Albert

Hallo toneelvrienden!

Het laatste weekend van oktober heeft toneelvereniging ‘Onderlinge Vriendschap’ het zeer komische stuk “Alfred en Albert” voor u gespeeld. Er mag zeker van een succes gesproken worden! De voorstelling was een succes mede dankzij jullie, het publiek. Met grote aantallen en enthousiasme zijn jullie in ons uitvoeringsweekend komen kijken. Dit motiveerde de spelers extra om er een topweekend van te maken!

Al elf weken voor de uitvoeringen is onze geweldige PR-commissie begonnen met het verspreiden van geruchten. Onder het mom van ‘Secret Story Wanroij’ kregen jullie te weten welke personages het stuk zou gaan bevatten. Ook hebben we aangegeven dat er een prijsvraag zou zijn. Jullie hebben tijdens het stuk goed opgelet want er zijn maar liefst 97antwoordbriefjes ingeleverd!

De winnaars van de prijsvraag zijn,

1: W. Thelosen uit Wanroij

2: C. Gal – Wijnen uit Haps

3: C. v Hoenselaar uit Wanroij

Tevens worden de winnaars telefonisch op de hoogte gebracht.

 Dit jaar hadden we één debutant: Lian Strijbosch. Zij maakte een verpletterende opkomst tijdens de première. We hopen haar komend jaar weer te zien schitteren! Daarnaast willen we alle andere spelers heel erg bedanken voor hun inzet en tot volgend jaar!

Natuurlijk willen we ook de regisseur Marianne Weterings, alle leden van onze vereniging en de dames van de grime bedanken voor alle moeite die ze in het stuk hebben gestoken.

Ook alle bezoekers bedankt en we hopen u volgend jaar weer terug te zien!

Geef een reactie